Internationale udgivelser 2019

Vi har udvalgt fem vigtige og trendsættende udgivelser internationalt, som er publiceret i 2019. 

Taking Action Against Clinician Burnout. A Systems Approach to Professional Well-Being.
Udgivet af det amerikanske National Academy of Medicine (tidligere: Institute of  Medicine), oktober 2019.

Medarbejdernes trivsel er afgørende for kvaliteten af pleje og behandling, men mange af sundhedsvæsenets ansatte oplever arbejdsmiljøet som belastende og føler sig stressede og udbrændte. Den nye rapport sætter fokus på medarbejdernes trivsel.

Link til publikationen

Human: Solving the global workforce crisis in healthcare
Ny bog af Mark Britnell, foråret 2019.

Mangel på læger og sygeplejersker er den største trussel mod fremtidens sundhedsvæsen, advarer Mark Britnell i en ny bog, og vi skal agere nu, hvis vi skal imødegå den alvorlige udvikling.

Bogen beskriver en række tiltag, som tilsammen kan være med til at sikre tilstrækkeligt med medarbejdere i fremtiden. Mark Britnell er global leder for sundhedsområdet i den verdensomspændende revisions- og konsulentkoncern KPMG, og har en baggrund som topleder inden for det britiske sundhedsvæsen.

Link til publikationen

Personalising Realistic Medicine
Chief Medical Officer for Scotland’s Annual Report 2017-2018, udgivet april 2019

At yde pleje og behandling, som giver ægte værdi for patienterne, og at begrænse overbehandling, unødige indgreb og medicin, som patienterne ikke har gavn af. Det er grundtanken i begrebet Realistic Medicine, som er blevet et nyt paradigme i det skotske sundhedsvæsen.

Begrebet blev introduceret i 2016 af den dengang nytiltrådte chief medical officer (direktør for Sundhedsstyrelsen) for Skotland Catherine Calderwood. Den oprindelige rapport er blevet fulgt af tre nye rapporter, hvor Catherine Calderwood går i detaljer om forskellige aspekter af Realistic Medicine. Senest har hun udsendt rapporten ”Personalising Realistic Medicine” i foråret 2019.

Link til publikationen

How the health sector contributes to the global climate crisis and opportunities for action
Rapport fra den globale organisation, Health Care Without Harm, udgivet September 2019

Hvis det globale sundhedsvæsen var et land, ville det være verdens femtestørste udleder af drivhusgasser. Det fremgår af den rapport, der er en første nogensinde til at estimere sundhedsvæsenets klimabelastning globalt. Sundhedsvæsenet står samlet for 4,4 % af den globale emission af CO2-ekvivalenter. Rapporten opfordrer både nationer og enkelte hospitaler til at udvikle og adoptere klimavenlige tiltag.

Link til publikationen

Trillion Dollar Checkbook: Reduce Waste and Cost in the US Health Care System
Udgivet af The IHI Leadership Alliance, et netværk af amerikanske sundhedsledere, koordineret af Institute for Healthcare Improvement, IHI.

“Trillion Dollar Checkbook” er et kompendium, der beskriver en række muligheder for at reducere spild og unødige udgifter i sundhedsvæsenet. Fx reducere patientskader og utilsigtede hændelser, reducere uønsket variation, engagere medarbejdere i at udvikle smarte løsninger, involvere patienter og pårørende i co-design. Kompendiet indeholder økonomiske beregninger, der tyder på, at der med en samlet indsats er potentiale til at spare mange milliarder.

Kompendiet er et appendix til rapporten “Call to Action: Reduce Waste in the US Health Care System and Return the Cost Savings to Patients and the Economy”, også udgivet af IHI, Leadership Alliance i 2010.

Link til Trilion Dollar Checkbook

Link til Call to Action

Gå til Årsberetning 2019