Projekt I sikre hænder reducerer antallet af tryksår, medicinfejl, fald og infektioner i ældreplejen med det formål at give borgerne en mere sikker pleje og behandling.

Frederiksberg, Lolland, Sønderborg, Thisted og Viborg Kommuner deltager i I sikre hænder, og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag.

Besøg I sikre hænders hjemmeside
Jan Bendix_Sundheds- og ældrechef i Thisted Kommune

I sikre hænder henter inspiration i USA

Chefer fra de fem kommuner i projekt I sikre hænder fik amerikansk inspiration til arbejdet med at forbedre patientsikkerheden i ældreplejen.

5000. Så mange mennesker fra hele verden deltog i den amerikanske konference om patientsikkerhed i december. Blandt deltagerne var ledere fra projektkommunerne i I sikre hænder, og de var kommet for at hente ny viden og inspiration med hjem til forbedringsarbejdet i Danmark.

Jan Bendix Jensen, sundheds- og ældrechef i Thisted Kommune, var meget inspireret af måden, hvormed borgerne hele tiden er i centrum.

– Derfor kommer jeg også i fremtiden til at have mere fokus på borgerne, når jeg taler med mine medarbejdere derhjemme. Når jeg er ude på arbejdspladserne, vil jeg simpelthen begynde at spørge til de enkelte borgeres oplevelser med vores indsats, siger han til Kommunal Sundhed.

Læs ‘Sundhedschefer fik amerikansk inspiration til arbejdet med patientsikkerhed’

8. januar 2016

I sikre hænderNyheder