Ashish K. Jha, professor ved Harvard School of Public Health, er keynote ved Patientsikkerhedskonferencen 2019

Store navne på Patientsikkerheds-konferencen 2019

Det næste sundhedsvæsen er det gennemgående tema for Patientsikkerhedskonferencen 2019: Fra aktivitet til proaktivitet. Læring af tilsigtede hændelser. Global orientering. Lokal implementering.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har sammen med Programkomiteen inviteret en række stærke og aktuelle danske og internationale keynotes og oplægsholdere. Fra hvert deres unikke perspektiv kommer de med deres bud på, hvordan fremtidens sundhedsvæsen kan blive bedre og mere patientsikkert. 

Professor Mickael Bech er keynote til #Patient19

Konsekvenserne af dårlig patientsikkerhed. Det globale perspektiv.

Ashish K. Jha er læge og professor i sundhedspolitik ved Harvard School of Public Health. Han har for nylig sat tal på og opgjort de globale konsekvenser af ”unsafe medical care”. De nye data dokumenterer bl.a., at ”low quality care” (og patientsikkerhed udgør en afgørende del af ”quality care”) er en større global sundhedsrisiko end både malaria og TB og er næsten på linje med HIV/AIDS. Undersøgelserne stammer fra Harvard Global Health Institute.

Ashish K. Jha kommer til København for at præsentere sit globale udsyn for et dansk publikum. Hvordan står det til med patientsikkerheden set i et internationalt perspektiv? Hvad viser den nyeste forskning? Hvordan kan der arbejdes med at forbedre “global health”? Få de seneste data og internationale tendenser.

Selv for mennesker, der har arbejdet med patientsikkerhed i mange år, byder denne keynote på helt ny viden og indsigt. En global dimension af patientsikkerhedsarbejdet, der i høj grad også kan tilføre det danske kvalitets- og forbedringsarbejde nye perspektiver.

Ashish K. Jha’s profil hos Harvard T.H. Chan School of Publich Health

Harvard University

Arne Notkin, journalist og kræftoverlever

Arne Notkin er journalist og har bl.a. været redaktør på TV Avisen, Deadline på DR 2, TV 2 News og BT. Efter et udredningsforløb, der langtfra var uden komplikationer, får han i efteråret 2017 konstateret en kræftsvulst på størrelse med en pakke smør. Svulsten sidder i højre balle. Det viser sig at være en særlig form for lymfekræft.

Arne Notkin fortæller, at han er glad og taknemmelig for den behandling, der i løbet af tre måneder fjerner alle spor af kræft, men han mener samtidig, at der i høj grad er plads til forbedring i det danske sundhedsvæsen:

– For mig som borger og patient handler det ikke om politiske og administrative strukturer. For mig handler det om at udvikle et sundhedsvæsen, der bliver meget bedre til at stille de rigtige diagnoser hurtigere og mere effektivt, end det sker i dag.

Kronik i Politiken (kræver abonnement)

Arne Notkin har fortalt om sit kræftforløb bl.a. via kronikker og en serie radioprogrammer på P1, hvor han kommer med konkrete forbedringsforslag, der kan gøre behandlingen mere effektiv og sammenhængende.

Hør programmerne

På Patientsikkerhedskonferencen vil den erfarne journalist fortælle om et sundhedsvæsen, der reddede hans liv, men som mangler sammenhæng, som skaber ulighed og som skal blive meget bedre til at lytte til patienten og til at lære af sine fejl. Alt sammen med afsæt i Notkins personlige oplevelser og evne til at undersøge sundhedsvæsenet med den samme kritiske tilgang, han er kendt for som journalist.

Mød en af Danmarks mest erfarne og visionære ledere

Mød Dorthe Crüger på konferencens ledelsessession. Efter otte år som topleder på Sygehus Lillebælt valgte Dorthe Crüger i 2018 at sige sin stilling som administrerende sygehusdirektør op. Hun er kendt som en af de mest visionære ledere i det danske sundhedsvæsen, og i 2015 blev hun kåret som Årets Leder i Danmark.

Nu kan du møde hende på Patientsikkerhedskonferencen, hvor hun vil dele sine erfaringer og stærke holdninger.

Site visit: Højt at flyve, dybt at fatte. Kom med ind i hjertet af dansk luftrum.

Alle fly, der flyver i dansk luftrum, kontrolleres fra Naviairs kontrolcentral i Kastrup. Kontrolcentralen er bemandet 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Få et unikt indblik i hjertet af lufttrafiktjenesten, hvorfra al trafik overvåges. Naviairs kontrolcentral håndterer tæt på 700.000 flyvninger om året.

Tilmeld dig Patientsikkerhedskonference 2019

18. december 2018

Nyheder