Uanset om du interesserer dig mest for forbedringsmetoder, folkesundhed eller ledelse – eller hellere vil høre om andre landes erfaringer med personcentreret pleje og tværsektorielt samarbejde – er der inspiration at hente i Bella Centeret til maj.
Når den store internationale konference om kvalitet og patientsikkerhed International Forum kommer til København den 15.-17. maj 2023, er det ikke kun de udenlandske deltagere, der kan lade sig inspirere af det danske sundhedsvæsen.
Der vil også være masser af spændende oplæg fra udlandet, som det danske sundhedsvæsen kan lade sig inspirere af – både i regioner og i kommuner.
Teamet for konferencen – “Adapting to a changing world: equity, sustainability and wellbeing for all” – fokuserer på, hvordan ”forbedringsbevægelsen” kan hjælpe sundhedsvæsenet med at tilpasse og udvikle sig i en verden under forandring.
Der tilføjes løbende sessioner, men store dele af programmet til konferencen er nu offentliggjort, og der er mulighed for at dykke ned i forskellige emner og finde frem til det indhold, der er relevant for ens arbejde. Vi vil her fremhæve noget af det internationale indhold, der er i programmet – og opfordrer samtidig til selv at gå på opdagelse.
Under indhold kan fx filtreres på indhold om lighed, covid-19, teknologi og oplæg for ”begyndere”.
Udforsk programmet på BMJ’s hjemmeside for International Forum
Tværsektorielt samarbejde
I kategorien ”Integrated Care” kan du bl.a. høre erfaringer fra Canada og Sverige om tidlig opsporing og forebyggelse i primærsektoren for at skabe gode lokalsamfund for både børn, unge, familier og ældre (A8).
Akutsystemet oplever større aktivitet og pres over hele verden. På konferencen kan du høre erfaringer fra England med en ny innovativ model til at skabe upstream-interventioner, som har skabt positive resultater både klinisk, socialt, organisatorisk og økonomisk (B3).
Du kan også høre erfaringer med at skabe sammenhængende sundhedsvæsener og samarbejde på tværs af sektorer fra Australien, England og Wales (E3)
Folkesundhed
I kategorien ”Population and Public Health” kan du bl.a. høre erfaringer fra England om et samarbejde mellem en kommune og et hospital, der har til formål at forbedre folkesundheden og reducere ulighed i sundhed, heriblandt markante forskelle på den forventede levealder i befolkningen (F5).
Der er også erfaringer fra Spanien om at bruge en særlig metode til at forudse virkningen af nye tiltag, bl.a. i forhold til tilgængelighed og lighed (L1). Og du kan høre erfaringer fra Holland og Wales om at involvere borgere med svær psykisk sygdom og udviklingshæmning – samt deres pårørende – i forbedringsarbejdet (C2).
Interesserer du dig for bæredygtighed, skal du vælge sessionen med erfaringer fra Skotland om, hvordan forbedringsarbejde – og de, der arbejder med forbedringer og kvalitet – kan spille en central rolle i forhold til at reducere udledningen af CO2 og – nå ja – redde planeten. Blandt oplægsholderne er Jason Leitch, National Clinical Director, som tidligere deltagere på bl.a. PS!’ konferencer vil kende som en særdeles interessant oplægsholder (D1).
Personcentreret pleje
I kategorien ”Person and Family-Centred Care” kan du bl.a. høre om, hvordan en HIV-klinik i Norge har formået at involvere brugerne i designet og implementeringen af et digitalt setup (B6).
Du kan også blive inspireret til, hvordan man skaber partnerskaber med patienter og borgere på flere forskellige sessioner. Bl.a. med eksempler fra både primær og sekundær sektor i England (B9) og fra Australien og Canada (E7).
Forbedringsmetoder
Interesserer du dig for forbedringsmetoder, er der masser af guld at hente på konferencen. I kategorien ”Improvement Methods” kan du bl.a. høre 3 pionerer fra hhv. England, USA og Sverige dele deres vigtigste læringspunkter fra 20 år med forbedringsarbejde (A4).
Du kan deltage i en workshop om, hvordan vi kan gøre det lettere for personale, patienter og borgere at ændre adfærd og gøre ting anderledes – med oplæg fra engelske og skotske eksperter (B8).
Der er også et oplæg om forbedringsteams, hvilken rolle de bør have, samt hvilke strukturer der bedst hjælper dem i deres arbejde. Oplægsholderne er Jeff Rakover, Director of Innovation hos IHI, og Amar Shah, der er Chief Quality Officer hos NHS i England, og som tidligere har holdt oplæg på et PS!-webinar om arbejdsglæde (F7).
Patientsikkerhed
I kategorien ”Safety” er der bl.a. oplæg fra Sverige om, hvordan sundhedspersonale og patienter kan samarbejde om at reducere risikoen for diagnosefejl i primærsektoren (A5).
Du kan høre erfaringer fra et børnehospital i England, hvor de har arbejdet med at forbedre responsen, når patienternes tilstand forværres (L3).
Blandt oplæggene om sikkerhed kan du også høre anbefalinger fra Holland til, hvordan man kan forbedre kvaliteten af anbefalinger pba. analyser af utilsigtede hændelser med alvorligt eller dødeligt udfald (E4).
Ledelse
I kategorien ”Building Capability and Leadership” kan du bl.a. opleve engelske Bob Klaber, der var keynote på PS!’ patientsikkerhedskonference i 2022. Sammen med Suzie Bailey fra The King’s Fund vil han fortælle om at lede med kindness og derved opnå bedre resultater (D7).
Du kan også deltage i en workshop om at kanalisere din indre stoiker og forbedre dit lederskab med 7 konkrete tips fra oldtidens filosofi (E8).
En anden workshop tilbyder et perspektiv på, hvordan sundhedsvæsenet opleves, når den sundhedsprofessionelle selv bliver patient. Der er meget at lære af vores kollegaer, der selv har befundet sig i patientrollen, mener de 3 oplægsholdere fra Jeroen Bosch Hospital i Holland (F8).
Keynotes af IHI’s sværvægtere
Som en sidste krølle vil vi også lige fremhæve konferencedagenes første og sidste keynote.
International Forum åbnes med keynote af Kedar Mate, President og Chief Executive Officer hos IHI. Her er der mulighed for at høre om, hvad den amerikanske organisation ser som de største udfordringer – og løsninger – i forhold til kvalitet og patientsikkerhed lige nu.
Konferencen afsluttes onsdag den 17. maj med keynote af Don Berwick, Professor Emeritus og Senior Fellow hos IHI – foruden at være instituttets grundlægger. Det er de færreste, der efterlades upåvirkede, når Don Berwick har talt, og der er grund til at forvente, at han også i år lader deltagerne forlade konferencen med gåpåmod og fornyet lyst – og idéer – til at skabe forbedringer og kvalitet for borgere og patienter.
Det danske indhold – og keynotes – der kan opleves på konferencen
Tilmeld dig med rabat inden 8. marts
Et rekordhøjt antal danskere har tilkendegivet, at de er interesserede i at deltage i International Forum Copenhagen 2023, og derfor kan alle danskere få 30 % rabat på deltagelse i konferencens main conference-dage den 16. og 17. maj 2023.
Hvis du tilmelder dig inden den 8. marts 2023, får du både Early Bird-pris samt rabatten på 30 %.
Læs, hvordan du tilmelder dig med rabat her
Central konference inden for patientsikkerhed og kvalitet
International Forum on Quality and Safety in Healthcare er den centrale internationale konference for kvalitets-, forbedrings- og patientsikkerhedsarbejde. Både det internationale og det danske patientsikkerhedsarbejde har i mere end 25 år i høj grad udviklet sig i dette regi.
Nye tendenser inden for kvalitet og patientsikkerhed diskuteres og defineres her, og konferencen fungerer som et fælles internationalt reference- og mødepunkt. Konferencen afholdes en gang om året i skiftende europæiske byer. I 2023 kommer konferencen for første gang til Danmark og bliver afholdt i Bella Centeret i København den 15.-17. maj.
Institute for Healthcare Improvement (IHI) og BMJ står bag konferencen. Dansk Selskab for Patientsikkerhed indgår i et strategisk partnerskab med IHI, og er strategisk partner for International Forum Copenhagen 2023.
8. februar 2023
Nyheder