Den 1. og 2. november 2021 inviteres alle kommunerne til Ernæringsworkshop.

Kommuner får invitation til gratis workshop om at forebygge underernæring hos ældre

Alle kommuner inviteres til Ernæringsworkshop, hvor der er mulighed for at blive klogere på forebyggelse af uplanlagt vægttab og underernæring hos ældre og til at høre om de gode erfaringer, der er opnået i arbejdet med forebyggelse og opsporing af uplanlagt vægttab og underernæring i ernæringsindsatsen.

I forbindelse med Ernæringsugen i uge 44 inviteres alle kommuner til at lære om forebyggelse af uplanlagt vægttab og underernæring hos ældre til at høre om de gode erfaringer, der er opnået i arbejdet med forebyggelse og opsporing af uplanlagt vægttab og underernæring fra forbedringsprogrammet I sikre hænder.

Tilmeld dig her

De fire kommuner, som har deltaget i ernæringsindsatsen i I sikre hænder, har opnået gode resultater med at implementere systematiske arbejdsgange til at få borgerne vejet, opspore vægttab og handle på det, ligesom deltagerne i programmet har været gode til at forebygge uplanlagt vægttab ved at lave tiltag, der får de ældre til at spise mere.

Det vil der blive mulighed for at høre mere om denne dag, idet der deltager repræsentanter fra Ernæringsindsatsen, som vil dele deres erfaringer med forbedringsarbejdet og resultater fra Ernæringsindsatsen.

Samtidig vil der være introduktion til vejledningen for ”Behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko” ved Sundhedsstyrelsen.

Sønderborg har fået øget fokus på ernæring: De små ting gør en kæmpe forskel

Workshoppen er for dig, der…
…er leder eller medarbejder i en kommune, og som er involveret i indsatser med at forebygge og forhindre uplanlagt vægttab og underernæring hos ældre borgere, der modtager hjemmepleje eller hjemmesygepleje i eget hjem eller på plejehjem.

Projektet er gennemført med bevillingen fra Sundhedsministeriet, og vi kan i forbindelse med Ernæringsugen inviterer alle kommuner til en workshop, hvor man kan lære af erfaringer fra I Sikre Hænders ernæringsindsats.

Resultater, metoder og erfaringer fra ernæringsprojektet blev spredt af Sundhedsstyrelsen

Det får du ud af workshoppen
Du vil få redskaber, der gør dig i stand til at:

  • omsætte vejledningen for ”behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko” i egen praksis
  • få indblik i, hvordan borgerinddragelse bruges til at styrke opsporing, behandling og opfølgning af uplanlagt vægttab hos ældre > 65 år ud fra resultater i Ernæringsindsatsen
  • få ideer til at afprøve konkrete forbedringer mhp. at opnå robuste arbejdsgange
  • få viden om, hvordan man ud fra enkelte redskaber kan se på egne arbejdsgange ift. hvor der kan arbejdes med forbedringer ledelsesmæssigt, understøtte afprøvning og implementering af nye arbejdsgange
  • udarbejde en slagplan for, hvilke tiltag de vil afprøve hjemme i egen praksis

Workshoppen tilrettelægges med en høj grad af deltagerinteraktion, og deltagerne forlader workshoppen med en slagplan for arbejde i egen praksis.

Se programmet her

Workshoppen er gratis og finder sted hhv. i Kolding (1. november) og København (2. november). Hver kommune kan tilmelde 3 personer.

Kolding den 1. november 2021

  • Sted: Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding
  • Tidspunkt: Der er program fra kl. 9.00-16.00

København den 2. november 2021

  • Sted: Clarion Hotel Copenhagen Airport, Ellehammersvej 20, 2770 Kastrup
  • Tidspunkt:  Der er program fra kl. 9.00-16.00

Nyt katalog giver inspiration til at opspore og forebygge uplanlagt vægttab hos ældre


Om ernæringsindsatsen
Målet for ernæringsindsatsen var at afprøve og udvikle tiltag til at forebygge underernæring og uplanlagt vægttab hos ældre, men med det overordnede mål at reducere forebyggelige indlæggelser, der er relateret til ernæring.

De fire kommuner, der har været med i ernæringsindsatsen under I sikre hænder, er Greve, Sønderborg, Frederiksberg og Aarhus.

>>> Læs om ernæringsindsatsen

8. september 2021

I sikre hænderNyheder