Keynotes på Patientsikkerhedskonferencen den 8.-9. april: Læge og professor i sundhedspolitik Ashish K. Jha, journalist Arne Notkin, professor i sundhedsledelse Mickael Bech, direktør for sundheds- og ældreområdet i KL Christian Harsløf og direktør for Praktiserende Lægers Organisation Jonatan Schloss.

Mød disse keynotes på #Patient19

Patientsikkerhedskonferencen 2019 byder på både store danske og internationale navne, som bidrager med lokale og globale perspektiver, personlige erfaringer og den nyeste forskning. Læs mere om dem og deres oplæg her.

Keynote: Ashish K. Jha

Ashish K. Jha er læge og professor i sundhedspolitik ved Harvard School of Public Health. Han har for nylig sat tal på og opgjort de globale konsekvenser af ”unsafe medical care”. De nye data dokumenterer bl.a., at ”low quality care” (patientsikkerhed udgør en afgørende del af ”quality care”) er en større global sundhedsrisiko end både malaria og tuberkulose og er næsten på linje med HIV/AIDS. Undersøgelserne stammer fra Harvard Global Health Institute.

Ashish K. Jha kommer til København for at præsentere sit globale udsyn for et dansk publikum. Hvordan står det til med patientsikkerheden set i et internationalt perspektiv? Hvad viser den nyeste forskning? Hvordan kan der arbejdes med at forbedre “global health”? Få de seneste data og internationale tendenser.

Selv for mennesker, der har arbejdet med patientsikkerhed i mange år, byder denne keynote på helt ny viden og indsigt. En global dimension af patientsikkerhedsarbejdet, der i høj grad også kan tilføre det danske kvalitets- og forbedringsarbejde nye perspektiver.

Keynote: Arne Notkin

Som journalist og redaktør på Weekendavisen, BT, TV Avisen, Deadline og TV 2 News har Arne Notkin hele sit arbejdsliv frygtløst udfordret magten og autoriteterne. Men da han blev ramt af en sygdom, der viste sig at være kræft, skulle han grave ekstra dybt for at finde ressourcerne til at stille de kritiske spørgsmål, der blev afgørende for hans overlevelse:

– Jeg priser mig lykkelig for vores sundhedssystem og de mennesker, der arbejder i det, men der er behov for forbedring. Hvis du ikke er heldig, hvis du ikke er kritisk, hvis du ikke har ressourcer, risikerer det at gå helt galt, siger Arne Notkin, der i dag er fri for tegn på kræft.

Hør Arne Notkins overvejelser om, hvad sundhedsvæsenet kan gøre for at modvirke en ulighed, hvor selv de mest ressourcestærke har svært ved at navigere.

Arne Notkin har selv tilrettelagt 5 programmer til P1 – ”Min kamp mod kræften”. I udsendelserne fortæller Arne Notkin bl.a., hvor meget det krævede af ham selv, hvor meget han skulle insistere på at få de undersøgelser og scanninger, der omsider viste, at han i sin ene balle havde en tumor på størrelse med en pakke smør.

Hør programmerne

Keynote Mickael Bech

Mickael Bech er professor i sundhedsledelse ved Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse, Aarhus Universitet. Bech har tidligere forsket i sundhedsøkonomi, styring og afregning og sundhedsvæsenets organisering.

Bechs nuværende forskning fokuserer på betydningen af ledelse for medarbejdertrivsel, sammenhæng inden for og mellem enheder, patienttilfredshed, klinisk kvalitet, effektivitet og patientsikkerhed.

Mickael Bech har erfaringer som leder bl.a. som direktør ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd samt institutleder ved Syddansk Universitet.

Keynotes: Christian Harsløf og Jonatan Schloss

Christian Harsløf og Jonatan Schloss åbner dag 2 med hver deres oplæg under overskriften ”Kvalitet og patientsikkerhed i det nære sundhedsvæsen – hvad er next step?”, som giver vinkel og perspektiv på sessioner og oplæg fra konferencens første dag.

Christian Harsløf er fra 20. marts 2019 ny direktør for sundheds- og ældreområdet i Kommunernes Landsforening (KL). Harsløf kommer fra en stilling som direktør i Deloitte Consulting Public med ansvar for det kommunale område. Tidligere har han været direktør for Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, afdelingschef for Social og Sundhed i KL og chefkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Harsløf skal samtidig stå i front for KL’s satsning på digitaliseringsområdet.

Jonatan Schloss er direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og tidligere direktør for Kundeservice hos SKAT, hospitalsdirektør på Frederiksberg Hospital og direktør i Falck Healthcare.

Mød også Dorthe Crüger – ny ledelsesambassadør

Dorthe Crüger er ikke keynote, men hun er med på Patientsikkerhedskonferencens ledelsessession.

Dorthe Crüger er netop blevet udpeget som ny ledelsesambassadør af regeringen, KL og Danske Regioner. Hun har tidligere arbejdet som administrerende direktør på Sygehus Lillebælt og været formand for Kræftens Bekæmpelse. Derudover er hun tidligere medlem af regeringens Ledelseskommission, og nu skal hun så være ambassadør.

Efter otte år som topleder på Sygehus Lillebælt valgte Dorthe Crüger i 2018 at sige sin stilling som administrerende sygehusdirektør op. Hun er kendt som en af de mest visionære ledere i det danske sundhedsvæsen, og i 2015 blev hun kåret som Årets Leder i Danmark.

Nu kan du møde Dorthe Crüger på Patientsikkerhedskonferencen, hvor hun vil dele sine erfaringer og stærke holdninger. Mød hende på konferencens ledelsessession.

Se programmet og tilmeld dig her

14. marts 2019

Nyheder