Det er ikke første gang, at Dansk Selskab for Patientsikkerhed deltager på Folkemødet på Bornholm. Grundet COVID-19 var sidste gang i 2019, hvor vi også var en del af Det Fælles Sundhedstelt.

Mød PS! på Folkemødet på Bornholm: Fokus på et digitalt sundhedsvæsen og at dø i fred og ro

Dansk Selskab for Patientsikkerhed (PS!) er igen i år på Folkemødet den 16.-19. juni og klar til at drøfte, hvordan vi skaber et endnu mere patientsikkert sundhedsvæsen.

Du kan møde Dansk Selskab for Patientsikkerhed i Det Fælles Sundhedstelt på Kæmpestranden, hvor selskabet har en stand fredag og lørdag i tidsrummet 9:00-12:00. Her vil selskabet og repræsentanter fra Viborg Kommune bl.a. fortælle om projektet Livets Afslutning, der handler at sikre, at personalet i sundhedsvæsenet får talt med borgerne om deres ønsker for den sidste tid i livet.

I år er Dansk Selskab for Patientsikkerhed arrangør af to debatter:

Kan man få lov til at dø i fred og ro her i Danmark? – Fredag den 17. juni kl. 12:00-13:00 i Det Fælles Sundhedstelt på Kæmpestranden
Er der ulighed med hensyn til, om man kan få lov til det? Er der nogen, der i dag viser vejen i forhold til, at de ældre kan få lov til at dø på den måde, de selv ønsker? Svaret er ja på alle spørgsmålene!

Deltagere:
Ove Gaardboe, overlæge, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Anni Pilgaard, 1. næstformand, Dansk Sygeplejeråd
Morten Ziebel, ledende overlæge, afdeling for hjerne- og nervekirurgi, Rigshospitalet
Maila Lundberg Tandrup, omsorgschef, Viborg Kommune

Det digitale sundhedsvæsen – er det patientsikkert? – Lørdag den 18. juni kl. 13:15-14:00 i Danske Regioners telt ved Folkemødehuset
Digitaliseringen af sundhedsvæsenet er ikke et spørgsmål, den er en kendsgerning. Men hvad betyder den øgende brug af kunstig intelligens og digitale konsultationer i et patientsikkerhedsperspektiv? Hvilke muligheder er der for patientsikkerheden i en øget brug af teknologi for sundhedsvæsen, patienter, borgere og personale? Og hvilke faldgruber og udfordringer er der? Det sætter denne debat fokus på.

Deltagere:
Anette Lykke Petri, direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed
Vinni Jakobsen, sektornæstformand, Social- og sundhedssektoren, FOA
Camilla Rathcke, formand, Lægeforeningen
Thea Kølsen Fischer, klinisk professor, Københavns Universitet

Mere om debatterne og programmet for Folkemødet

Du kan også høre input fra Ove Gaardboe, overlæge og konsulent i PS!, som paneldeltager i debatten ”Hvad er en værdig død?” torsdag kl. 17:00. Eller opleve Inge Kristensen, direktør for PS!, når hun deltager i debatten ”Mere læring i sundhedsvæsenet?” fredag kl. 10:30-11:15. Begge debatter foregår i Styrelsen for Patientsikkerheds telt på Kæmpestranden.

16. maj 2022

Nyheder