Ny artikel i TFDS om COVID-19 og patientsikkerhedsledelse

Ledelsesværktøjer fra kvalitet og patientsikkerhed har været afgørende for, at sundhedsvæsenet i forbindelse med COVID-19-krisen har kunnet gennemføre store omstillinger på meget kort tid. Det er budskabet i en artikel i det nye nummer af Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen, TFDS. Tidsskriftet har tema om ledelse under coronakrisen.

Forfatterne til artiklen er sundheds- og omsorgschef i Dragør Kommune, Tina Roikjer Køtter, tidligere sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt Dorthe Gylling Crüger og direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed Inge Kristensen.

Læs artiklen her

“Det er et faktum, at COVID-19-krisen har medført store omstillinger i sundhedsvæsenet på meget kort tid både på hospitaler og i den kommunale omsorgssektor. Det er sket i en situation, hvor der i forvejen var problemer med rekruttering og mangel på en række faggrupper,” skriver de tre forfattere:

“På den anden side har det at arbejde for et fælles mål – at komme igennem krisen – givet et utroligt stærkt drive, og der er udviklet nye løsninger og arbejdet på tværs som aldrig før.”

“Vores påstand er, at dette kun har kunnet lade sig gøre, fordi de mangfoldige værktøjer, som ledelse af kvalitet og patientsikkerhed byder på, er taget i anvendelse – bevidst eller ubevidst. I denne artikel vil vi beskrive, hvordan ledelsesværktøjerne konkret har været afgørende for, at sundhedsvæsenet har kunnet gennemføre så store omstillinger på meget kort tid under COVID-19-krisen.”

Juni-udgaven af tidsskrift Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen, TFDS, har tema om ledelse under coronakrisen.

Læs alle artiklerne her

11. juni 2020

Nyheder