Del dit forbedringsarbejde

Som noget nyt giver vi dig mulighed for at dele dit forbedringsarbejde med dine kollegaer via en ‘poster’.

Deadline for indstilling af posters er den 20. marts 2017.

Billede
Billede
Billede

Hvad skal indleveres for at få godkendt en poster?

Du skal fremsende følgende informationer, forud for godkendelse af din poster:

– Afsenders oplysninger: Fornavn, efternavn, Job titel og organisation

– Kontaktoplysninger: Email og telefonnr.

– Poster titel: Maximum 12 ord

– Poster beskrivelse: Maximum 1000 anslag (omkring 200 ord) – til brug på hjemmesiden og præsentationen af posteren. Beskrivelsen skal forklare hvad deltageren kan lærer ved at se din poster.

– Følg specifikationer for din poster som er beskrevet i vores retningslinjer.

– Ønsker du din poster offentliggjort på www.patientsikkerhed.dk, så send din poster som PDF fil til patient17@patientsikkerhed.dk

Forudsætning for opstilling af poster er at afsender er tilmeldt konferencen, selv står for at medbringe og opsætte din poster, og at du står ved din poster og præsentere din poster i definerede tidsrum.

Send ovenstående oplysninger til Konsulent Magnus Falby på mfl@patientsikkerhed.dk, tlf. 31 23 11 75

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende posters er du velkommen til at kontakte Konsulent Magnus Falby på mfl@patientsikkerhed.dk eller telefon 31 23 11 75

Hvornår og hvor sætter du posteren op?

Hele Patientsikkerhedskonferencen hænger plakaterne til frit skue i pauseområdet, og på den første dag er der præsentationer af dem i tidsrummene: 08.30-09.30, 11.00-11.30 og 15.30–16.00.

Du kan sætte din poster op fra kl. 8.15 den 19. april 2017. På standene vil der være angivet, hvilke poster der skal hænge hvor.

Du behøver ikke medbringe noget til at fastgøre din poster med. Det sørger vi for. Men hvis du ønsker at have supplerende materiale eller visitkort ved din poster, er du velkommen til at medbringe det. Du kan eventuelt medbringe plastiklommer til det supplerende materiale, som kan fastgøres til standen.

Vi anbefaler, at du har din printede poster med i et plakatrør, og vi kan hjælpe dig med at opbevare overskydende materiale.

Hvordan præsenterer du din poster?

Præsentationerne foregår en uformel atmosfære, hvor konferencens deltagere går rundt i små grupper. En medarbejder fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed hjælper med at guide deltagerne rundt til posterne.

Vær gerne ved din poster fem minutter inden præsentationen begynder. Du skal starte med at introducere dig selv, hvorefter du fortæller om din poster.

Du skal være i stand til at beskrive nøgleelementerne og resultaterne af dit forbedringsarbejde på kort tid (3-5 minutter) og give dit publikum mulighed for at stille spørgsmål.

Hvad kan din præsentation indeholde?

– Hvad er det for en organisation og kontekst, som dit forbedringsarbejde udspiller sig i?

– Hvad var de største udfordringer i forbindelse med forbedringsarbejdet?

– Hvor bæredygtigt er dit initiativ, og hvad er de fremadrettede perspektiver?

– Hvilken erfaring vil du formidle videre til dem, der overvejer at begynde et lignende forbedringsarbejde?

Sådan laver du en poster

Titel
Titlen på din poster skal være interessent, fængende og dækkende for dit forbedringsarbejde. Du skal undgå forkortelser og akronymer, da de kan være svære at afkode for den person, som læser din poster.

Overskrifter på afsnit
Brug overskrifter på posterens afsnit, da det gør posteren mere læsevenlig og kommunikerer dine pointer tydeligere.

Hovedbudskabet
Læseren har måske ikke tid eller ønsker ikke at læse al teksten på din poster. Derfor kan en kortfattet introduktion og enkle læringspunkter hjælpe vedkommende med at forstå hovedbudskabet.

Overskuelighed
Personen, der ser din poster, skal være i stand til at forstå hovedbudskaberne på 3-5 minutter og kunne læse al teksten på under 10 minutter.

Derfor kan det være fordelagtigt at reducere antallet af ord på din poster. Du skal prøve at undgå for lange sætninger samt ord, der ikke skaber nogen værdi for læseren. Brug gerne punktopstilling.

Billeder, diagrammer og infografik Grafiske elementer er gode til at formidle dine budskaber på en overskuelig og tilgængelig måde. Husk at sikre dig, at billeder skal have en god nok kvalitet til at blive printet i stort format (A0).

Kontaktinformation
Du med fordel tilføje din e-mailadresse, Twitterinfo eller andre informationer, der giver folk mulighed for at kontakte dig, hvis de vil vide mere om dit arbejde.

Design
Selvom det er ressourcekrævende, kan brug af tid på opsætning være med til at fremhæve vigtig information på din poster.

Størrelse
Din poster skal være i A0-format (841 mm bred, 1189 mm høj). Alle posters skal være opstillet lodret.

Hvis din poster ikke opfylder specifikationerne, kan vi ikke garantere for opsætningen af den.

Eksempler på posters

 

Vi kunne desværre ikke finde det ønsket modul