Billede
Billede
Billede

Del din viden,
netværk med kollegaer
og deltag i debatten på Twitter

Forbedring og Kvalitet

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere dig til en vigtig faglig begivenhed: Patientsikkerhedskonference 2017

Også i år vil Patientsikkerhedskonferencen være det centrale mødested for alle, der er dedikeret til forbedringsarbejdet. Kom og vær med og benyt lejligheden til at netværke med spændende kolleger.

Vi har inviteret et udvalg af engagerede oplægsholdere, der både kommer med ny viden og konkrete bud på, hvordan man løser ofte komplekse problemstillinger i dag og i fremtiden.

Se programmet her

Fordyb dig på en workshop

Den første dag er en kombination af plenum- og parallelsessioner, mens den anden dag består af daglange workshops. Vælg mellem:

 • Patientsikkerhed på tværs af sektorer
 • Fælles fremdrift i forbedringsarbejdet med et kollaborativ?
 • Ulighed i sundhed – Er der let og lige adgang?
 • Forbedringsledelse i sundhedsvæsenet
 • Kommunikation i forbedringsarbejdet
 • Patientsikkerhed de første 24 timer af indlæggelsen
 • Hvad kan sundhedsvæsenet lære af andre brancher?
 • Oplev forbedringsarbejdet i Frederiksberg Kommune
 •  

  Læs mere om de 8 workshops her

  Oplev forbedringsarbejdet i Frederiksberg Kommune

  Du får en unik mulighed for at opleve Frederiksberg Kommunes forbedringsarbejde i ældreplejen, hvor sundhedspersonalet har vist, at det kan lade sig gøre at mindske antallet af tryksår og medicinfejl markant i forbindelse med projektet 'I sikre hænder'. Kom med ud og besøg borgere og personale på plejehjem og i hjemmepleje - og oplev blandt andet, hvordan daglige tavlemøder og brug af data styrker tværfagligheden og patientsikkerheden.

  Hør den skotske forbedringshistorie

  I 2008 lancerede Skotland deres nationale kvalitetsprogram, som bygger på forbedringsmodellen. Forbedringsarbejdet begyndte på akutsygehuse og har siden spredt sig til andre dele af sundhedsvæsenet som psykiatrien og almen praksis. På Patientsikkerhedskonferencen kan du høre John Harden, 'National Clinical Lead for Quality & Safety' i Skotland, fortælle om den seneste udvikling inden for patientsikkerhed og forbedringsarbejde i Skotland.

  Et kvalitetsprogram

  Fra Patientsikkert Sygehus til forbedringsarbejde på sundhedsområdet

  Sammen med TrygFonden og Danske Regioner stod Dansk Selskab for Patientsikkerhed bag projektet Patientsikkert Sygehus, som foregik i perioden 2010-2013.

  Nordsjællands Hospital, Næstved Sygehus, Kolding Sygehus, Hospitalsenheden Horsens og Sygehus Thy-Mors deltog i projektet. Overordnede arbejdede de for at reducere dødeligheden med 15 % og utilsigtede skader med 30 %. Målene skulle blandt andet nås gennem arbejdet med 12 pakker, som eksempelvis omhandlede reduktion af uventede hjertestop og forebyggelse af fejl i forbindelse med kirurgi.

  Alle mål er nået på mindst ét af de fem sygehuse. Samtidig viste Patientsikkert Sygehus, at man kan skabe bedre resultater for patienterne og styrke arbejdsglæden blandt medarbejderne ved at arbejde på nye måder.

  Billede
  Billede
  Billede
  Billede
  Billede

  Jens Christian Reventlov (orlov)

  Chefkonsulent / Senior Advisor

  Bestyrelses/direktionsbetjening, projektbeskrivelser/udvikling, høringssvar, politisk arbejde, konferencer, int. samarbejde

  T

  (+45) 20114899

  Læs mere her