Billede

Programkomité

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har nedsat en programkomité, som skal udvikle programmet for Patientsikkerhedskonferencen 2019:

Billede

Christian von Plessen

Senior advisor, Direction Générale de la Santé –  senior physician, Unisanté – lektor Klinisk Institut, Syddansk Universitet

Speciallæge i intern- og lungemedicin, ph.d samt Improvement advisor fra Institute for Health Care Improvement.

Christian von Plessen er tidl. Centerchef/forskningsleder, Center for Kvalitet, Region Syddanmark/Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.

“Det slår mig fra mit nye perspektiv i Schweiz, hvor fantastisk mulighederne er i Danmark til at opdatere sig med ny og relevant viden inden for patientsikkerhed og kvalitetsarbejde. Patientsikkerhedskonferencen bidrager til dette ved at kombinere internationalt udsyn med praksisrelevant forankring og netværksdannelse på tværs af professioner.”

 

 

Billede

Jan Mainz

Direktør, Patientforløb og kvalitet i Psykiatrien, Region Nordjylland                       

Professor, direktør, ph.d., MPA.

Jan Mainz er Professor ved Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning, Ålborg Universitetshospital, Ålborg Universitet og direktør ved Psykiatrien i Region Nordjylland. Han er affileret professor ved Department for Community Mental Health, Haifa University, Israel.

”Patientsikkerhed og kvalitet er sundhedsvæsenets brand. For patienterne, de pårørende, sundhedsprofessionerne, lederne i sundhedsvæsenet og politikerne har patientsikkerhed og kvalitet ultimativt den største betydning. Dette indebærer, at uanset hvor man arbejder i sundhedsvæsenet, bør man have et godt kendskab til patientsikkerhed og kvalitet. Det får man på Patientsikkerheds-konferencen.”

Billede

Louise Rabøl

Chef for forskningsprojekter og klinisk optimering, Sjællands Universitetshospital 

Speciallæge, ph.d., sundhed- og uddannelseschef på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Optaget af at skabe arbejdsgange, der forbedrer oplevelser og behandling for borgere, der både har forløb på sygehuset, i almen praksis og i kommunerne.

“Patientsikkerhedskonferencen er et af de bedste steder at møde dem, der hver dag har fokus på, at vi skal have et højt niveau af sikkerhed i vores sundhedsvæsen: patientrepræsentanter, fagfolk, internationale kolleger, ledere, embedsfolk og politikere fra alle dele af sundhedsvæsnet. Alle er der, og derfor er det et ideelt sted at få nye ideer, få indsigt i de nyeste muligheder og tendenser og være en del af bevægelsen mod et endnu mere patientsikkert sundhedsvæsen.”

Billede

Kira Ørbekker

Patientambassadør – Kvalitetssygeplejerske og risikomanager i Tønder Kommune

Kira Ørbekker har været patientambassadør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed siden 2008. Som patientambassadør er hun med til at skabe fokus på kommunikation og læring af fejl ved at dele sin historie om oplevelsen af at være pårørende i et kræftforløb. Kira brænder for arbejdet med kvalitet og patientsikkerhed, samt patientinddragelse i sundhedsvæsenet.

“Patientinddragelse er det vigtigste element, når vi taler om patientsikkerhed. Patientsikkerhedskonferencen giver en unik mulighed for at blive inspireret, samt at dele gode idéer til at øge patientsikkerheden i praksis”.

 

 

Billede

Margrethe Kusk

Centerchef, Center for Sundhed og Omsorg, Helsingør Kommune

Margrethe Kusk har hang til kvalitet i hverdagen til gavn for borgerne og til gavn for medarbejders trivsel. Hun har arbejdet i flere forskellige kommuner de sidste 20 år, de sidste ti år i lederstillinger.

“Konferencen sætter fokus på aktuelle patientsikkerhedstemaer og med det brede udvalg af oplæg er der rig mulighed for at indhente fornyet inspiration og energi med tilbage til kommunerne. Konferencen er samtidig et ideelt sted til at danne netværk og til at tale med kolleger, der er optagede af samme temaer.”

Billede

Mette Kjølby

Vicedirektør, Region Midtjylland

Mette Kjølby har solid erfaring med ledelse inden for sundhedsområdet generelt, særligt det sammenhængende sundhedsvæsen (region, kommune, praksis). I flere år har hun desuden forsket inden for folkesundhed og sundhedstjenesteforskning. Siden 1999 har hun været ansat i ledende stillinger. Hun er særligt drevet af at få et sundhedsvæsen på borgernes præmisser.

“Mit fokus er i øjeblikket på, hvordan vi skaber kvalitet og forbedringer i sundhedsvæsnet, som borgere, patienter og pårørende kan “mærke”. Vi skal være åbne, nysgerrige, tilgængelige og inviterende. Vi skal turde teste nye ideer af sammen med borgere og patienter, skabe nye løsninger sammen –  i samspil med samarbejdspartnere i sundhedsvæsenet. Vi skal i sundhedsvæsenet i højere grad forstå  og sammen med borgerne arbejde med bedre sammenhænge til det sociale område og arbejdsmarkedsområdet. Jeg håber, at komme hjem med mange nye indspark og tale med andre med interessante og måske anderledes visioner for det fremtidige sundhedsvæsen.”