Skærmbillede fra Google Maps

Skærmbillede fra Google Maps

Primaer18: Mød Esbjergs Akutteam

Tag på site visit under Primærsektorkonferencen 2018 og oplev det akutteam, der vandt initiativprisen Den Gyldne Tråd. Prisen hædrer de bedste nye initiativer i det nære sundhedsvæsen.

Esbjergs Akutteam er et inspirerende eksempel på et velfungerende tværsektorielt samarbejde, hvor der er klarhed over opgaverne, og hvor tilliden fra ledelsesgangen er ført ud i praksis. Teamet har skabt den sammenhæng, alle efterlyser – i dette tilfælde mellem Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus. Derfor vandt Esbjergs Akutteam i år initiativprisen Den Gyldne Tråd.

Prisen belønner initiativer, der demonstrerer nytænkning og engagement, og som viser en vej til højere kvalitet i sammenhæng, samarbejde og pleje og behandling. Den Gyldne Tråd uddeles af Kommunal Sundhed.

– Det kan være en udfordring rundt omkring i landets akutfunktioner at få helt styr på, hvem der har det lægelige behandlingsansvar, når en borger udskrives. Det skaber problemer og giver en mindre smidig arbejdsgang, da en akutsygeplejerske så er nødt til at ringe til borgerens egen læge, der måske dirigerer sygeplejersken videre til sygehuset. I Esbjergs Akutteam er der en større ro for både akutsygeplejersker og hjemmesygeplejersker, for de ved, at de har direkte adgang til den behandlingsansvarlige læge på sygehuset, siger Jacob Meller Jacobsen, chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, til Kommunal Sundhed.

Jacob Meller Jacobsen har siddet med i den dommerkomité, der har peget på vinderen.

Læs om prisen hos Kommunal Sundhed

Tilmeld dig til årets Primærsektorkonference

15. august 2018

Nyheder