Den 25. august 2022 mødtes den danske programkomité for første gang i Bella Centeret i København med repræsentanter fra IHI og BMJ, der står bag International Forum on Quality and Safety in Healthcare.

PS! sætter stort præg på en af verdens største konferencer om patientsikkerhed i København 2023

PS!’ bestyrelse bidrager til at udvikle konferencen International Forum on Quality and Safety in Healthcare, der kommer til København den 15.-17. maj 2023. Formand Lars Gaardhøj står i spidsen for den danske programkomité, der den 25. august mødtes for første gang i Bella Centeret, hvor konferencen løber af stablen.

En række repræsentanter fra det danske sundhedsvæsen, heriblandt flere medlemmer af PS!’ bestyrelse, er udvalgt som medlemmer af den danske programkomité for International Forum, der i 2023 kommer til Danmark.

Den danske programkomité for International Forum vil frem mod konferencen fungere som idégenerator og sparringspartner. Programkomitéens rolle er at komme med idéer og forslag, der kan give konferencen et dansk præg.

Komitéen skal også virke som ambassadør for konferencen ved bl.a. at opfordre til deltagelse og indsendelse af abstracts, og på den måde understøtte at danske eksempler på patientsikkerhed- og kvalitetsarbejde bliver præsenteret.

Anførerbindet for komitéen bærer Lars Gaardhøj, formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Han er nemlig udpeget som “Chair of the Copenhagen’s Programme Advisory Committee (PAC)”.

– Det bliver en stor begivenhed næste år, som jeg håber, at rigtig mange fra det danske sundhedsvæsen vil deltage i. Både så vi kan vise, hvad vi kan i Danmark, men også så vi får mulighed for at bringe viden og erfaringer fra udlandet ind i det danske sundhedsvæsen – til gavn for patienter og borgere, siger formanden.

Udover formanden er andre repræsentanter fra organisationer i selskabets bestyrelse også på det indflydelsesrige PAC-hold: Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, Dansk Sygeplejeråd, Danske Handicaporganisationer, Medicoindustrien, Lægeforeningen og Danmarks Apotekerforening. Derudover er Katrine Kirk, der er patientambassadør, også en del af programkomitéen.

En række andre centrale aktører inden for patientsikkerhed og kvalitet spiller også ind med input i komitéen: Dansk Selskab for kvalitet i Sundhedssektoren, Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet og Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram.

Alle medlemmerne af programkomitéen

En vigtig konference at få til Danmark
Hvis du arbejder med patientsikkerhed, kvalitet og forbedringer, er International Forum et must på 2023’s to do-liste. Konferencen er den centrale internationale konference inden for netop det, og både det internationale og det danske patientsikkerhedsarbejde har de seneste 25 år i høj grad udviklet sig i dette regi.

Nye tendenser inden for kvalitet og patientsikkerhed bliver diskuteret og defineret her, og konferencen fungerer som et fælles internationalt reference- og mødepunkt. Direktøren for International Forum hos IHI, Selina Stephen, ser et stort potentiale i Danmark som værtsland:

– Vi er så glade for, at vi nu endelig kan afholde konferencen i København! Alle os hos IHI og BMJ tæller bogstaveligt talt månederne ned til maj 2023. Vores danske kolleger bringer altid så gode oplæg, læring og erfaringer til de internationale fora, så det vil være en fantastisk mulighed for at se meget mere af alt det, som Danmark gør i forhold til kvalitet og sikkerhed i sundhedsvæsenet, fortæller Selina Stephen.

Der forventes omkring 3.000 deltagere fra mere end 60 lande. Tilmeldingen åbner 21. september.

Mere om International Forum på den officielle hjemmeside

Har du input til konferencen?
PS! modtager løbende henvendelser fra enheder og personer i det danske sundhedsvæsen, der meget gerne vil præsentere deres arbejde på konferencen, og PS! vil gerne understøtte, at det danske sundhedsvæsen er bedst muligt repræsenteret på konferencen og har muligheden for at fremvise de mange indsatser, tiltag og resultater, der hver dag leveres i Danmark indenfor patientsikkerhed og kvalitet.

Derfor inviterer vi den 23. september kl. 15-16 til et virtuelt møde, hvor vi gerne vil høre dine gode ideer til International Forum. Hvad er vigtigt at videreformidle af danske indsatser, og hvad er budskabet, vi gerne vil have ud til de mange internationale deltagere?

PS! vil samle op på alle de indkomne forslag og videreformidle forslagene til BMJ og IHI.

Læs mere om mødet den 23. september 2022 og tilmeld dig

26. august 2022

Nyheder