12 akutsygehuse arbejder i projekt Sikkert Patientflow med at skabe sikre og sammenhængende patientforløb uden unødig ventetid. Konkret arbejder sygehusene med at afholde tavlemøder i alle afsnit og en fælles kapacitetskonference på sygehusniveau.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Danske Regioner og TrygFonden stod bag projektet, som officielt sluttede december 2015.

Besøg Sikkert Patientflows hjemmeside
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøger Slagelse Sygehus

Sikkert Patientflow skal udbredes til flere akutsygehuse

Sundhedsministeren og partierne bag finansloven 2016 har indgået aftale om en akutpakke, som afsætter penge til udbredelse af metoderne fra Sikkert Patientflow.

Se video om projekt Sikkert Patientflow

88 millioner. Det er beløbet, som sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og partierne bag finansloven 2016 har sat af til at udbrede erfaringerne og metoderne fra Sikkert Patientflow til flere akutsygehuse.

Hent erfaringskatalog fra projektet Sikkert Patientflow

– Kampen mod overbelægning handler ofte om arbejdstilrettelæggelse og et konstant fokus. Og med akutpakken får sygehusene en række redskaber, der kan gøre noget grundlæggende ved problemet, siger Sophie Løhde i pressemeddelelsen fra sundheds- og ældreministeriet.

Akutpakken fordeler 415 millioner kroner på flere initiativer, som sammen skal nedbringe overbelægningen på sygehusene.

Læs pressemeddelelsen fra sundheds- og ældreministeriet

2. februar 2016

NyhederSikkert Patientflow