Dansk Selskab for Patientsikkerhed vil i samarbejde med TrygFonden arbejde for, at Hvad er vigtigt for dig?-dagen bliver en tilbagevendende begivenhed i sundhedsvæsenet.

Derfor vil Hvad er vigtigt for dig?-dagen også blive markeret i 2017.

Læs mere om dagen og tilmeld dig her
Hvad er vigtigt for dig-dag

Sundhedsvæsenet spørger: “Hvad er vigtigt for dig?”

Mandag den 6. juni 2016 markerer hele verden Hvad er vigtigt for dig?-dag, og det sker også i Danmark.

– Jeg har brug for at komme udenfor ind i mellem. Det hjælper på humøret, når det hele er så svært.

– Jeg vil meget gerne have, at min datter er med, når jeg skal tale med lægen.

Mandag den 6. juni 2016 opfordres alle sundhedsprofessionelle til at tage en Hvad er vigtigt for dig?-samtale med deres patienter. Det enkle spørgsmål kan nemlig give de sundhedsprofessionelle bedre indsigt i patienternes liv, og dermed kan de støtte dem i at leve, som det giver mest mening for dem, selvom de er indlagt.

Holbæk og Slagelse Sygehuse markerer dagen
– Baggrunden for dagen er, at sundhedsvæsenet ikke kun skal  have fokus på: “Hvad er der i vejen med dig?”, men i lige så høj grad på: “Hvad er vigtigt for dig?” Vi behandler mennesker – ikke diagnoser – og derfor skal behandlingen altid tage afsæt i patientens ønsker og præferencer. Det skaber større patientsikkerhed, siger Ove Gaardboe, der er overlæge i Dansk Selskab for Patientsikkerhed og projektleder for initiativet Hej Sundhedsvæsen.

Over hele verden har sundhedsprofessionelle Hvad er vigtigt for dig?-samtaler, for eksempel i Norge og Skotland – og nu også Danmark. Blandt andre markerer Holbæk og Slagelse Sygehuse Hvad er vigtigt for dig?-dagen. Her har Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden stillet materiale til rådighed i regi af initiativet Hej Sundhedsvæsen.

Hej Sundhedsvæsen er et samarbejde mellem Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden, der har som mål at øge patientsikkerheden ved at fremme, at patienter og pårørende får mere indflydelse på egen behandling og forløb og er med til at undgå fejl.