Dansk Selskab for Patientsikkerhed: Næstved Sygehus, samtale

Tag samtalen om døden

Hvis vi først taler om døden, når den banker på døren, kan der nemt opstå forvirring og panik. Derfor skal vi tage samtalem om døden, mens vi er raske. Det siger Ove Gaardboe, overlæge i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, til Politiken.

Vi skal dø. Alle sammen. Det er en af de få kendsgerninger, vi kan være sikre på her i livet. Derfor skal være en naturlig del af livet at tale om døden. Det er tanken bag et nyt projekt, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed arbejder på.

– Alt for mange udskyder samtalen så længe, at den bliver meget sværere at tage. Men vi bør forholde os til døden, og hvordan vi ønsker at leve vores sidste tid – af hensyn til vores børn og forældre, siger Over Gaardboe til Politiken.

Afsættet for Dansk Selskab for Patientsikkerheds initiativ er den amerikanske kampagne ‘The Conversation Project’. Projektet viser, at mennesker, som har talt om den sidste tid, mens de er raske, har lettere ved at tale om den, hvis de bliver syge. Samtidig får den døende og de pårørende et bedre forløb.

Besøg hjemmesiden for det amerikanske ‘The Conversation Project’

1. februar 2016

Nyheder