1. september afholder Danske Regioner konference om Borgernes sundhedsvæsen.

Vil du med?

Læs mere og tilmeld dig her.
Danske Regioner afholder en konference om borgernes behov i fremtidens sundhedsvæsen.

”Vi lærer af at lytte til borgernes stemme”

Hvem er borgerne, hvad er deres forventninger, og hvor skal vi møde dem i fremtidens sundhedsvæsen? Sådan spørger Danske Regioner til konference d. 1. september. Ønsket er at skabe et sundhedsvæsen, hvor borgerne kan mærke, at det er til for dem.

Danske Regioner sætter spot på borgernes forskellige udgangspunkter, forventninger og behov på en konference 1. september. De ser nærmere på fremtidens sundhedsvæsen, og spørger sundhedsfaglige organisationer og patientforeninger: Hvordan håndterer vi de mange forskellige behov i fremtiden?

Centrale aktører som Bent Hansen, Formand for Danske Regioner og Sophie Løhde, Minister for Offentlig Innovation, er på programmet, som derudover byder på input fra den private sektor, en adfærdsforsker og en række organisationer.

Tilmelding og se programmet her

I Dansk Selskab for Patientsikkerhed er man glade for, at Danske Regioner tager debatten videre:

– Borgernes stemme i udviklingen af sundhedsvæsenet er utrolig vigtig, for hvis vi skal have et sikkert og sammenhængende sundhedsvæsen, der lever op til de forventninger, borgerne har, er vi nødt til at tage deres perspektiv alvorligt, mener Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Vi kan lære meget

– Man kan blive overrasket over, hvor meget vi i sundhedsvæsenet kan lære af det, borgerne ser og oplever. Det hjælper os til, at vi ikke gør for lidt, men også til at vi ikke gør mere, end de forventer. Med andre ord, at de får den helt rigtige behandling, tilføjer hun.

I 2015 lancerede regionerne, Danske Regioner, KL og 14 sundhedsfaglige organisationer og patientforeninger en fælles erklæring om at arbejde for et sundhedsvæsen, hvor borgere, patienter og pårørende oplever, at deres viden, behov og præferencer er udgangspunktet.

Deltag i Danmarks størst konferencen om patientsikkerhed i kommunerne

10. august 2017

Nyheder