Direktør Inge Kristensen (tv.) i samtale med rådgiver Line Gade til podcasten Sundhedsvisioner.

Direktør Inge Kristensen (tv.) i samtale med rådgiver Line Gade til podcasten Sundhedsvisioner.

”Vi skal lære af det, der går godt”

Vi skal tvinge os selv til at fokusere på det, der går godt. Det var et af budskaberne, da PS!-direktør Inge Kristensen medvirkede i podcasten Sundhedsvisioner.

Patientsikkerhedskultur, patientinddragelse og et fokus på det, der går godt, var blandt emnerne, da Inge Kristensen var gæst i podcasten Sundhedsvisioner i samtale med vært Line Gade.

Adspurgt om, hvad det er, der optager hende, når det kommer til patientsikkerhed, svarer Inge Kristensen:

– Jeg står op om morgenen, fordi det skal være lidt bedre i dag, end det var i går på det her område. Og vi skal hele tiden stræbe efter at gøre sundhedsvæsenet bedre og mere sikkert. Det driver mig meget det der med, at vi skal gøre det bedre.


Hør podcasten med Inge Kristensen her:


Fokus på det, der går godt

Patientsikkerhed 2.0 er blandt samtaleemnerne i podcasten, og Inge Kristensen understreger, at det er enormt vigtigt at have fokus på det, der går godt.

–  Man har haft det her fokus på fejl; hvad vi kan lære af fejl, og at vi skal have en læringskultur. Og det skal vi også. Men i den læringskultur skal vi også have inkorporeret, hvad det er, vi gør godt. Vi kan jo se, at der er nogle forløb, hvor det går rigtig godt. Så hvad er det, vi kan lære af det?, siger Inge Kristensen i podcasten og fortsætter:

– Jeg tror, at vi som mennesker bliver tvunget meget over i den her med, at vi skal finde løsninger på det, der ikke går godt. Der tror jeg, at vi skal prøve at tvinge os selv til at se på det, der går godt og blive meget bedre til at lære af det også. Og være nysgerrige på det.

Blog: Fra utilsigtede hændelser til ’patientsikkerhed 2.0’

I podcasten kan du også høre Inge Kristensen tale med Line Gade om:

  • Hvorfor vi skal være bedre til at inddrage borgere og patienter.
  • Hvorfor 2 + 2 hverken bliver til 4 eller 5.
  • Behandling i hjemmet, ledelse, digital udvikling og meget mere.

Tilsigtede hændelser på programmet til konference

Når PS! åbner dørene til Patientsikkerhedskonference 2019 den 8.–9. april, er Patientsikkerhed 2.0 også på programmet under Session F: Tilsigtede hændelser – Hvordan lærer vi af det, der går godt?

Sessionen vil udover Patientsikkerhed 2.0 have et fokus på medicin, der fortsat er en af de første årsager til fejl i det danske sundhedsvæsen. Der er nemlig også mange steder, hvor medicinprocessen går godt, og det kan resten af sundhedsvæsenet måske lære af.

Ved at forstå, hvad der går godt, er det netop muligt at imødegå svagheder i de daglige rutiner og skabe forbedringer.

Læs mere og tilmeld dig #patient19 her

16. januar 2019

Nyheder