The Scottish Quality and Safety Fellowship er et 10-måneders program, der består af online møder, coaching og seminarer i Skotland.

Bliv fellow på kvalitetsprogram i Skotland

Udvikl og styrk jeres organisation ved at sende en deltager på fellowship-program i Skotland. Over 10 måneder møder deltagerne nogle af de mest kompetente forbedringsfolk i Europa og får ny viden til at skabe forbedringer for jeres patienter og borgere.

Af Annelene Højvang Larsen

I 2023 har PS! fået mulighed for at disponere over et antal pladser på The Scottish Quality and Safety Fellowship, og vi giver nu vores netværk mulighed for at indstille kandidater til at deltage i programmet.

I netværk med Europas bedste forbedringskompetencer
Ved at sende en deltager på fellowship-programmet, får I en unik mulighed for at udvikle og styrke organisationens ledelses- og forbedringskapacitet. Gennem fellowprogrammet møder deltagerne nogle af de mest kompetente forbedringsfolk i Europa.

Gennem både læring på distancen og på seminarer, bliver man som fellow undervist i blandt andet forbedringsmetodologi og forandringsledelse, alt imens man arbejder med et forbedringsprojekt lokalt.

Der er vejledning undervejs, der skal sikre, at forbedringsarbejdet skrider fremad, og sparring med de andre fellows. Som fellow bliver man således en del af et netværk med de bedste forbedringskompetencer i Europa.

For klinikere, der arbejder med patientsikkerhed
For at kunne blive optaget som fellow skal man:

  • arbejde som kliniker
  • arbejde med patientsikkerhed i sit daglige arbejde
  • arbejde med et forbedringsprojekt under forløbet.

Se Person Specification (pdf)

En række danskere har igennem årene deltaget i The Scottish Quality and Safety Fellowship.

Se erfaringer fra tre tidligere danske deltagere (2017)

Om programmet
Programmet forløber over 10 måneder med start i oktober 2023. Det består af online møder, coaching og seminarer i Skotland. Der vil undervejs være mulighed for sparring med tidligere fellows, og deltagerne inviteres til at deltage i selskabets netværk af danske fellows, Improvement Advisors og Forbedringsagenter.

Se Programme Outline (pdf)

Uddannelsen faciliteres af NHS Education for Scotland.

Prisen for at deltage i fellowprogrammet i Skotland er £15000. Hertil kommer udgifter til rejser. Betaling skal falde over to omgange således, at £5000 skal være indbetalt juni 2023, mens de resterende £10000 skal være indbetalt i september 2024.

Processen for optagelse på fellowprogrammet
Indstilling af kandidater til fellowprogrammet sker ved at fremsende et udfyldt eksemplar af dokumentet International Fellows Detail Form til Dansk Selskab for Patientsikkerhed senest 14. marts 2023.

Hent formularen her (Word-dokument)

I uge 12-13 er der evt. telefoninterview og udvælgelse af kandidater. Kandidater får svar senest 31. marts 2023 på udfald af telefoninterviews.

PS! indsender indstilling af kandidater til NHS slut maj 2023.

Kontakt
Evt. spørgsmål til programmet kan rettes til vicedirektør Vibeke Rischel på tlf. 23370517.

Kandidatindstillingen sendes til Ditte Hartmann: dsh@patientsikkerhed.dk.

21. februar 2023

Nyheder