Mark Jarret andMaureen Bisognano

Oplægsholderne på webinaret er de to internationale eksperter Mark Jarrett, Chief Quality Officer hos Northwells Health, og Maureen Bisognano, President Emerita and Senior Fellow hos Institute for Healthcare Improvement (IHI).

Eksklusivt webinar med internationale eksperter om lederskab og resiliens i en krisetid

Sundhedsvæsenet har i over et år løbet om kap med COVID-19 på en ukendt strækning. Det kræver stærkt lederskab, og derfor holder PS! webinaret “Leadership and resilience in a time of crisis” om lederskab i en krisetid, hvor to internationale stærke stemmer inden for ledelse i sundhedsvæsenet deler deres vigtigste læring under pandemien.

Af Maria Lillesø Jepsen, kommunikationskonsulent

Hvornår mon det stopper…?

Det spørgsmål har du som leder helt sikkert stillet dig selv inden for de seneste 13 måneder. For hvis der er én ting, der er sikkert ved en pandemi, så er det, at vi ikke ved, hvornår den slutter. En anden ting, der er sikkert, er, at vi har meget at lære af de erfaringer, vi har gjort os under pandemien, og derfor holder Dansk Selskab for Patientsikkerhed et webinar om lederskab i en krisetid den 21. april 2021.

– Pandemien bliver ved og ved, og vi ved ikke, hvornår det stopper. At håndtere sådan en situation kræver noget helt andet som leder. ”Resilience” handler om den langvarige opgave, der følger med en pandemi, siger Vibeke Rischel, der er vicedirektør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

På webinaret vil to internationale eksperter, Mark Jarrett og Maureen Bisognano, dele deres erfaringer fra pandemien. At have to så prominente oplægsholdere glæder Vibeke Rischel sig over.

– Det er fantastisk, at vi får oplæg af to visionære ledere fra sundhedsvæsenet, som kan give lidt retning på, hvad der skal til, for at vi kan bringe sundhedsvæsenet videre ud af den her situation, og hvordan man som leder kan fortsætte sit arbejde ved at sikre den nødvendige læring til lignende situationer i fremtiden, siger Vibeke Rischel.

Robusthed og det basale har sikret arbejdet med patientsikkerhed under COVID-19

Leder fra en af USA’s bedste arbejdspladser
Mark Jarrett er en stærk stemme inden for arbejdet med patientsikkerhed. Han er Chief Quality Officer hos Northwell Health, der er New Yorks største sundhedsvæsen for 2 millioner borgere.

Organisationen er veltrænet i kriseberedskab fra bl.a. den 1. COVID-19-bølge, som ramte i foråret 2020, hvor mere end 6.000 senge rummede COVID-19-patienter på Northwell Health, og fra orkanen Sandy, som i 2021 ramte New York og Long Island, hvor organisationens 23 hospitaler er placeret.

– Sikkerhed for personalet går hånd i hånd med patientsikkerhed. Det er noget af det, som Mark Jarrett kommer til at snakke om på webinaret. Hvis vi ikke kan passe godt på vores personale, så kan de ikke passe godt på patienterne. Det er en af de vigtigste ledelsesopgaver, siger Vibeke Rischel.

Northwell Health og Mark Jarrett er anerkendt for deres arbejde med en stærk patientsikkerheds- og kvalitetskultur og er på Fortunes liste over de 100 bedste arbejdspladser.

Northwells 10 step til at klare COVID-19-bølgen på healthleadersmedia.com

30 års erfaring med internationalt patientsikkerhedsarbejde
For ledere i sundhedsvæsenet, der har arbejdet med patientsikkerhed og kvalitet i mange år, er navnet Maureen Bisognano ikke ukendt, da hun er en frontfigur inden for området.

Maureen Bisognano er en stærk stemme inden for forbedringskundskaben og inden for ledelse i sundhedsvæsenet. Hun er President Emirita og Senior Fellow hos Institute for Healthcare Improvement (IHI).

Bisognano er kendetegnet ved, at hun sætter dagsordener inden for det globale arbejde med patientsikkerhed og kvalitet. Hun er frontløber på situationer, hvor sundhedsvæsenet tager store skridt i en ny retning.

– Til webinaret kommer hun til at sige noget om begrebet exnovation – altså hvad skal vi holde op med at gøre, for vi får ikke flere ressourcer tilført. Exnovation som den nye innovation og ”Hvad er vigtigt for dig?” er ifølge Bisognano vigtige emner, der er poppet op under corona omkring lederskab, siger PS!’ vicedirektør.

Hun satte bl.a. ”What matters to you”-bevægelsen i gang, som har spredt sig til mere end 49 lande over hele verden, og som under COVID-19 har fået nye dimensioner med de mange restriktioner, som samfund har været underlagt.

Blog af Maureen Bisognano: Sådan startede ”Hvad er vigtigt for dig?”-bevægelsen


Mere om webinaret “Leadership and resilience in a time of crisis”
COVID-19-pandemien betyder, at sundhedsvæsenet har været i kriseberedskab i mere end et år. Det kalder på stærkt lederskab og mod. Under overskriften ”Leadership and Resisilience in a time of crisis” har vi bedt to internationale eksperter om at dele deres vigtigste læring under pandemien: Chief Quality Officer Mark Jarrett fra Northwell Health og President Emirita Maureen Bisognano

Vi indbyder til et eksklusivt webinar med begrænsede pladser, hvor deltagerne vil få mulighed for at drøfte erfaringer med Mark Jarrett og Maureen Bisognano, som hver indleder med et kort oplæg til diskussion.

Efter webinaret har du fået viden om:
Hvordan sikkerhed for patienter og personale går hånd i hånd under pandemien i New Yorks største sundhedsvæsen.

Hvordan exnovation bliver det nye innovation under pandemien.

Hvordan ledere kan forberede sig til og opbygge resiliens til en langvarig krisesituation.

Oplægsholdere
Maureen Bisognano, President Emerita and Senior Fellow, Institute for Healthcare Improvement (IHI)
Mark Jarrett, Chief Quality Officer, MD, Northwell Health

OBS: Vi gør opmærksom på, at webinaret vil foregå på engelsk.

Moderator
Vibeke Rischel, vicedirektør, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Tidspunkt
Onsdag den 21. april kl. 14.30-15.30.

Pris
500 kr. Der er et begrænset antal pladser.

Alle tilmeldte får efterfølgende tilsendt optagelsen af webinaret. Dermed kan du også se den, selvom du ikke har mulighed for at deltage på selve dagen.

Tilmeld dig her

Dansk Selskab for Patientsikkerhed holder en række webinarer i 2021, hvor inspiration, læring og viden om patientsikkerhed er omdrejningspunktet.

Planlagte webinarer i 2021

7. april 2021

Nyheder