Billede
Billede
Billede

#Patient19 - visioner for patientsikkerheden

Den 8. – 9. april 2019 åbnede Dansk Selskab for Patientsikkerhed dørene for den årlige Patientsikkerhedskonference.

Konferencen satte fokus på det næste sundhedsvæsen. Fra aktivitet til proaktivitet. Læring af tilsigtede hændelser. Global orientering. Lokal implementering.

 

Billede

Keynote: Ashish K. Jha

Ashish K. Jha er læge og professor i sundhedspolitik ved Harvard School of Public Health. Han har for nylig sat tal på og opgjort de globale konsekvenser af ”unsafe medical care”. De nye data dokumenterer bl.a., at ”low quality care” (og patientsikkerhed udgør en afgørende del af ”quality care”) er en større global sundhedsrisiko end både malaria og tuberkulose og er næsten på linje med HIV/AIDS. Undersøgelserne stammer fra Harvard Global Health Institute.

Ashish K. Jha kommer til København for at præsentere sit globale udsyn for et dansk publikum. Hvordan står det til med patientsikkerheden set i et internationalt perspektiv? Hvad viser den nyeste forskning? Hvordan kan der arbejdes med at forbedre “global health”? Få de seneste data og internationale tendenser.

Selv for mennesker, der har arbejdet med patientsikkerhed i mange år, byder denne keynote på helt ny viden og indsigt. En global dimension af patientsikkerhedsarbejdet, der i høj grad også kan tilføre det danske kvalitets- og forbedringsarbejde nye perspektiver.

Se Ashish K. Jha’s profil hos Harvard T.H. Chan School of Public Health

Se Harvard University

Billede

Keynote: Arne Notkin

Som journalist og redaktør på Weekendavisen, BT, TV Avisen, Deadline og TV 2 News har Arne Notkin hele sit arbejdsliv frygtløst udfordret magten og autoriteterne. Men da han blev ramt af en sygdom, der viste sig at være kræft, skulle han grave ekstra dybt for at finde ressourcerne til at stille de kritiske spørgsmål, der blev afgørende for hans overlevelse:

”Jeg priser mig lykkelig for vores sundhedssystem og de mennesker, der arbejder i det, men der er behov for forbedring. Hvis du ikke er heldig, hvis du ikke er kritisk, hvis du ikke har ressourcer, risikerer det at gå helt galt”, siger Arne Notkin, der i dag er fri for tegn på kræft.

Hør Arne Notkins overvejelser om, hvad sundhedsvæsenet kan gøre for at modvirke en ulighed, hvor selv de mest ressourcestærke har svært ved at navigere.

Arne Notkin har selv tilrettelagt 5 programmer til P1 – ”Min kamp mod kræften”. I udsendelserne fortæller Arne Notkin bl.a., hvor meget det krævede af ham selv, hvor meget han skulle insistere på at få de undersøgelser og scanninger, der omsider viste, at han i sin ene balle havde en tumor på størrelse med en pakke smør.

Hør programmerne

Billede

Keynote: Christian Harsløf

Christian Harsløf er fra 20. marts 2019 ny direktør for sundheds- og ældreområdet i Kommunernes Landsforening (KL). Harsløf kommer fra en stilling som direktør i Deloitte Consulting Public med ansvar for det kommunale område. Tidligere har han været direktør for Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, afdelingschef for Social og Sundhed i KL og chefkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Harsløf skal samtidig stå i front for KL’s satsning på digitaliseringsområdet.

Han, og Jonatan Schloss, åbner dag 2 med hver deres oplæg under overskriften ”Kvalitet og patientsikkerhed i det nære sundhedsvæsen – hvad er next step?”, som giver vinkel og perspektiv på sessioner og oplæg fra konferencens første dag.

Læs mere om den nye direktør hos KL

 

Billede

Keynote: Jonatan Schloss

Direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Tidligere direktør for Kundeservice hos SKAT, hospitalsdirektør på Frederiksberg Hospital og direktør i Falck Healthcare.

Han, og Christian Harsløf, åbner dag 2 med hver deres oplæg under overskriften ”Kvalitet og patientsikkerhed i det nære sundhedsvæsen – hvad er next step?” som giver vinkel og perspektiv på sessioner og oplæg fra konferencens første dag.

Billede

Keynote: Mickael Bech

Mickael Bech er professor i sundhedsledelse ved Kronprins Frederiks Center for Offentlige Ledelse, Aarhus Universitet. Mickael har tidligere forsket i sundhedsøkonomi, styring og afregning og sundhedsvæsenets organisering. Mickaels nuværende forskning fokuserer på betydningen af ledelse for medarbejdertrivsel, sammenhæng inden for og mellem enheder, patienttilfredshed, klinisk kvalitet, effektivitet og patientsikkerhed. Mickael har erfaringer som leder bl.a. som direktør ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd samt institutleder ved Syddansk Universitet.

 

Programkomité

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har nedsat en programkomité, som har hjulpet med at udvikle programmet for Patientsikkerhedskonferencen 2019.

Medlemmer af  programkomitéen

Billede
Billede
Billede

Jens Christian Reventlov (orlov)

Chefkonsulent / Senior Advisor

Bestyrelses/direktionsbetjening, projektbeskrivelser/udvikling, høringssvar, politisk arbejde, konferencer, int. samarbejde

T

(+45) 20114899

Læs mere her

Ditte Snel Hartmann

Projektkoordinator / Project Coordinator

Konferencer, læringsseminarer, hjemmeside, nyhedsbreve, kurser/uddannelser, webinarer og virtuelle arrangementer.

T

(+45) 26277793

Læs mere her