USA: Færre scannes akut for apopleksi under corona

I det amerikanske sundhedsvæsen er der i forbindelse med coronapandemien sket et brat fald i antallet af hjernescanninger i forbindelse med akut udredning for apopleksi. Det viser en opgørelse fra en kommerciel database, der samler oplysninger om scanninger fra 856 hospitaler i landet. Opgørelsen er offentliggjort i en artikel i New England Journal of Medicine. Opgørelsen omfatter 231.753 patienter, der er blevet hjernescannet fra juli 2019 til april 2020.

Forfatterne har set på 14-dages-perioden fra 26. marts til 8. april 2020, dvs. i pandemiens tidlige fase. I denne periode skete der et fald på 39 procent i antallet af hjernescanninger i forhold til pertioden inden covid-19. Faldet skete uafhængigt af patienternes alder og køn, og uafhængig af geografi og symptomernes sværhedsgrad. Forfatterne mener, at det afspejler et fald i diagnostik og behandling af patienter mistænkt for apopleksi, og at dette kan have konsekvenser for patienternes liv og førlighed.

Collateral Effect of Covid-19 on Stroke Evaluation in the United States

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2014816


Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, PS!, og udkommer 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. Mere Fagligt Nyt

22. juni 2020

Fagligt NytNyheder