Feedback-program giver klinikere tilbagemelding på deres diagnoser

Det amerikanske hospitalsystem Geisinger har som led i en større indsats for diagnosesikkerheden udviklet et program, der fremmer, at klinikere får feedback på deres diagnoser. Filosofien er, at feedback er vigtigt for, at man som kliniker opnå erfaringer, der skærper evnen til at stille korrekte diagnoser. Men klinikere er ikke altid imødekommende over for tilbagemeldinger omkring eventuelle diagnosefejl.

Fem-punktsplan skal styrke den diagnostiske proces

Patientklager indeholder værdifulde informationer om diagnosesikkerhed

I det nye Geisinger-program identificeres diagnosefejl ved hjælp af forskellige kilder, fx patientklager, og en trænet fxcilitator står for tilbagemeldingen til den eller de klinikere, der har været involverte. Erfaringer fra 28 feedbacksessioner er offentliggjort i en artikel i The Joint Commission Journal on Quality and Patient Safety. Der var stor tilfredshed både hos klinikere og facilitatorer.

Reference:
Meyer AND, Upadhyay DK, Collins CA, Fitzpatrick MH, Kobylinski M, Bansal AB, Torretti D, Singh H. A Program to Provide Clinicians with Feedback on Their Diagnostic Performance in a Learning Health System. Jt Comm J Qual Patient Saf. 2021 Feb;47(2):120-126. doi: 10.1016/j.jcjq.2020.08.014. Epub 2020 Aug 29. PMID: 32980255.
https://www.jointcommissionjournal.com/article/S1553-7250(20)30234-8/fulltext

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, PS!, og udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. Mere Fagligt Nyt

 

18. maj 2021

Fagligt NytNyheder