Læringsmål:
Sikkerhed-II fokuserer på det daglige arbejde og rutiner, som går både godt og mindre godt i borgerforløb. Sikkerhed-II handler om at lære af FEJL, men i høj grad også om at forstå de daglige rutiner og hvorfor ting går GODT i komplekse borgerforløb. Netop ved en sådan forståelse kan man imødegå svagheder i rutinerne og skabe forbedringer. Uden at vente på der sker fejl, man kan lære af. Kom og afprøv teori og metode i praksis, og bliv inspireret til nye perspektiver.
Læringsmål:
Hvem har knækket koden? Samarbejde på tværs af forskellige aktører i borgerens liv er til stadighed en udfordring. I denne session præsenteres to bud på, hvordan traditionelle barrierer er blevet nedbrudt med stort udbytte for alle parter – og med øget sikkerhed, tilfredshed og livskvalitet som resultat for den enkelte borger. I Midtklyngen (Hospitalsenheden Midt, Silkeborg, Skive og Viborg kommuner) har nye modeller for samarbejde nedbragt antallet af indlæggelser og genindlæggelser. I region Nord har ”Patientens team” skabt nye og prisvindende modeller for samarbejde, hvor borgerens liv er i centrum.
Læringsmål:
Hvad venter vi på? En borger kan vente på at komme hjem til eget hjem, på at opstarte et behandlingsforløb, på at få de rette hjælpemidler osv., risikoen for at ende i en kø er stor. Så spørgsmålet er, hvordan kan vi minimere ventetiden til gavn for borgeren?
På sessionen vil du få indblik i, hvordan man kan forbedre flowet ved at identificere og eliminere flaskehalse og ændre sine arbejdsgange. Du vil bl.a. på sessionen blive præsenteret for et konkret projekt fra Københavns Kommune, som har haft til formål at reducere ventetiden til genoptræning
Læringsmål
I 2017 lancerede WHO det 3. globale patientsikkerhedsinitiativ – Medication without Harm. Initiativet har til hensigt at øge patientsikkerheden ved medicinering. Danmark har, med bred opbakning fra et samlet sundhedsvæsen, tilsluttet sig programmet, da medicineringsrelaterede skader også er et landsdækkende problem her i landet. I primærsektoren ved vi, at det hyppigst går galt i dispenserings- og administrationsprocessen.
På sessionen får du viden om det danske Medicin uden skade-program, ligesom du får konkrete eksempler på, hvordan der allerede arbejdes med at sikre medicineringsprocessen i daglig praksis.
Læringsmål:
Tidlig opsporing har til formål at opspore forringet helbredstilstand og nedsat funktionsevne hos ældre borgere i kommunerne. Dette gøres for tidligst muligt at sætte målrettede indsatser i gang og undgå indlæggelser. På sessionen får du indsigt i, hvordan der arbejdes med at skabe optimale arbejdsgange i relation til tidlig opsporing i Sønderborg Kommune med udgangspunkt i forbedringsmodellen. Igennem konkrete eksempler får du viden om, hvordan fx data og PDSA’er som konkrete værktøjer er medvirkende til at skabe forbedringer.
Endvidere vil du blive præsenteret for, hvordan alle forebyggelsespakkerne fra I sikre hænder, tryksårspakken, faldpakken, medicinpakken og infektionspakken er blevet en integreret del af tidlig opsporing med både triage og tværfaglige triagemøder i hjemmeplejen.
Kun om formiddagen fra 11:00-12:30
Læringsmål
Arbejder du med forbedringer i sundhedsvæsenet, men synes det er svært at vurdere, om dit arbejde også medfører en ønsket forbedring i praksis? Bliv klog på, hvordan du kan måle forbedringer i et system fyldt med variation, og hvordan du kan bruge data til at fortælle din forbedringshistorie. På workshoppen får du basisviden omkring forskellige typer af data, og hvordan de kan anvendes til at skabe forbedringer for patienter og borgere. Gennem teori, øvelser og leg får du indsigt og færdigheder i at analysere data i seriediagrammer.
Læringsmål:
Der har været meget omtale af brugen af tilsyn og koblingen til læring. Styrelsen for Patientsikkerhed har til opgave at gå tilsyn på udvalgte behandlingssteder i både det offentlige og private sundhedsvæsen ud fra en løbende vurdering af, hvor der kan være størst risiko for patienternes sikkerhed. Der er flere eksempler på institutioner, der har skabt læring og varige forbedringer på baggrund af tilsyn. På workshoppen vil der mulig for at drøfte sammenhæng mellem tilsyn og læring, og der vil være eksempler på, hvordan man skaber varige forbedringer på baggrund af tilsyn.
Læringsmål:
Besøg Esbjerg Akutteam – vinderen af Den Gyldne Tråd 2018
Esbjerg Kommune er i samarbejde med Fælles Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus gået nye veje. De har styrket tilliden mellem sygehus og kommunen og forstår at bruge hinandens kompetencer. Med det sygeplejefaglige akutteam, som blev etableret i september 2016, vil de skabe Danmarks bedste overlevering for borgerne.
Akutteamet er enestående i sin form, fordi det er under fælles ledelse mellem Fælles Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus og Esbjerg Kommune. Akutsygeplejersker færdes både i sygehusets Fælles Akutmodtagelsen og i borgerens eget hjem.